27. dec 2018.

Razigrano nebo iznad Valjeva – RC AIR SHOW 2018

Aeroklub Valjevo dana 20. maja 2018 god. sa početkom u 11h i završetkom sa zalaskom sunca, organizuje veliki modelarski skup “RC AIR SHOW”. Skup će se održati na Sportskom aerodromu Divci.

Cilj skupa je okupljanje svih ljubitelja vazduhoplovstva iz Srbije, a pre svega buđenje interesovanja kod mladih ljudi grada Valjeva i okoline za vazduhoplovne sportove. Nastavak će biti osnivanje modelarske edukacije mladih ljudi, sa kojom će članovi modelarske sekcije početi od jeseni. Aeroklub Valjevo je ponosan na generacije koje su krenule kao deca modelari, a danas postali piloti Air Srbije, svetskih Aviokompanija, Vojske Srbije, inžinjeri, projektanti.

Potvrdu učešća smo dobili preko 40 modelara iz klubova širom Srbije. Tvorci ovih divnih letelica će javnost upoznati sa modelima i njihovim letačkim mogućnostima.

Naši gosti će biti članovi upravnih odbora klubova Srbije, predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, predstavnici Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva, predsednica Udruženja Žena Letača Srbije. Podršku i obećanje da će nam se pridružiti na skupu smo dobili i od prof. Radmile Tonković, autorke knjige Nebeske heroine sveta, čiju smo promociju zajedno sa profesorkom organizovali u februaru ove godine.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve naše sugrađane, đake svih škola Valjevske opštine, nastavnike, profesore da nam se pridruže, upoznaju se sa modelarstvom kao sportom, pogledaju program i uživaju u prirodi Divačkog aerodroma. Predlažemo posetiocima, da ukoliko žele da isprate ceo program, ponesu sendvič, vodu i neko ćebence ili prostirku, jer se veći deo programa odvija u vazduhu, tako da ležeći ili sedeći može biti prijatnije. Takođe kačket, šešir i kremu za sunčanje. Očekivana temperatura za taj dan je oko 25C.

Pozivamo i sve ljubitelje vazduhoplovstva koji to žele da se učlane u klub. Knjiga članstva će biti otvorena na dan skupa, a upis će se vršiti od 11 do 15h. Cena godišnje članarine je za sve koji nemaju vazduhoplovne licence i nisu ih imali, 600 dinara i učlanjenjem oni stiču sva prava pomažućih članova. Cena članarine za aktivne članove vazduhoplovce je 2000 dinara godišnje.

Organizaciju ovog događaja su podržale mnoge organizacije i firme među kojima su: Turistička Organizacija Valjevo, Publik, Patak, štamparija Zefir, Zemlja Čuda, Knjaz Miloš, Koka kola, Vujić, Grafika Gojković, Trgo Metal i drugi…

Informativna služba

Aeroklub Valjevo 

Related posts

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu