12. sep 2019.

Jednim klikom proveri izjavu političara

Istinomer je lansirao “Proveri me” besplatan dodatak za internet pretraživače koji omogućava čitaocima informativnih portala da jednim klikom pošalju izjave političara na proveru.

Korisnicima ekstenzije na Gugl Hrom i Mozila Fajerfoks pretraživačima omogućeno je da u toku čitanja bilo kog člankana sajtovima blic.rskurir.rstelegraf.rssrbijadanas.comespreso.rsdanas.com ili rs.n1info.com obeleže izjavu političara u čiju istinitost ili doslednost sumnjaju i desnim klikom izaberu opciju “Proveri me“. Kada novinari Istinomera ocene izjavu ona će za sve korisnike ekstenzije biti obeležena zelenom, crvenom ili žutom bojom u zavisnosti od toga da li je pozitivno, negativno ili neutralno ocenjena.

“Ovo je još jedan pokušaj Istinomera da na inovativan način pozove političare i druge javne ličnosti na odgovornost za javno izgovorenu reč i obećanja, a čitaoce na dobro pamćenje i pažljivu proveru pročitanog”, ističe glavna urednica Istinomera Milena Popović.

Ekstenzija ne skuplja nikakve lične podatke i jedino ima pristup ID broju korisnika, kako bi tim Istinomera mogao da pošalje odgovor o proverenoj izjavi. Ekstenzija je razvijena u okviru Internjuz projekta.

Dodatak “Proveri me” za Gugl Hrome pretraživač moguće je preuzeti ovde.
Korisnici Mozila pretraživača, dodatak mogu da preuzmu ovde.

Istinomer je prvi medij u Srbiji koji se bavi proverom činjenica kroz ocenjivanje izjava javnih zvaničnika i političara, kao i kroz analize važnih društvenih i ekonomskih pitanja. Izjave se ocenjuju po kriterijumima istinitosti, doslednosti i ispunjenja obećanja.

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Informativna služba

Tim Istinomera

Related posts

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu