12. sep 2019.

Svečano uručenje spektrometra Istraživačkoj stanici Petnica

22.aprila 2019. godine u 11 časova u Petnici (Valjevo). Projekat za unapređenje okvira za davanje, podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji realizuje Koalicija za dobročinstvo, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Branabić, će organizovati svečano uručenje spektrometra Istraživačkoj stanici Petnica. Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. u okviru kojeg su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupile više od 3,2 miliona dinara.

Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

Ovaj događaj je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Poziv informativne službe

Olaf & McAteer

 

Related posts

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu