28. dec 2018.

Zlato za Lekića, Lazarević treći

Za vikend je u Obrenovcu održano Prvenstvo Srbije u slobodnom stilu za senior, na kojem su rvači valjevske Mladosti osvojili dve medalje.

Vuk Lekić je bio ubedljivo prvi u kategoriji do 92 kilograma, pa je tako nakon titule u mlađim seniorima kolekciji ovogodišnjih medalja dodao i seniorsko zlato. Lekić je prošle godine bio juniorski prvak države u grčko-rimskom stilu.

Ilija Lazarević je u svojoj prvoj godini u juniorskom uzrastu uspeo da osvoji seniorsku bronzu u kategoriji do 79 kilograma, čime je najavio visoke domete u budućnosti.
Još dvojica valjevskih rvača bili su u igri za medalju, ali su Darko Pantelić (-86kg) i Aleksandar Ivković (-125kg) poraženi u borbama za bronzu, te su se morali zadovoljiti petim mestom. Kategorije u kojima su nastupili valjevski rvači ispunile su uslov za nacionalnu kategorizaciju rezultata, te uspeh zbog velike konkurencije dobija još više na značaju. U ukupnom plasmanu Mladost je bila ekipno peta u konkurenciji 24 ekipe.

Da Valjevo postaje rvački centar svedoči i to što će od ponedeljka u Omni centru boraviti kadetska reprezentacija Srbije u grčko-rimskom stilu, koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Makedoniji. Valjevo nema često priliku da ugosti i na delu vidi naše reprezentativne selekcije, te će se na radost ljubitelja sporta u subotu 5. maja od 19h na Studentu održati meč između kadetske reprezentacije Srbije i Rvačkog kluba Mladost.

Informativna služba

Rvački klub „Mladost“

Related posts

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu