29. jan 2020.

Dokumentarni film o izgradnji pruge Valjevo-Loznica na 10. Međunarodnom festivalu Beldocs

Dokumentarni film o izgradnji pruge Valjevo-Loznica „Sto godina iščekivanja“ biće prikazan u okviru Srpskog takmičarskog programa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Dvorani Kulturnog centra Beograda 09. maja u 19 časova.

Dokumentarni film „Sto godina iščekivanja“ prati nikad završenu priču o pruzi lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja u narodu poznatoj kao „ratna“ zbog verovanja da je nagovestila četiri rata. Ujedno je i film o istoriji srpskog naroda kao gubitnika koji daje odgovor na pitanje da li će ova ponovo aktuelizovana pruga biti izgrađena ili ne. Film o izgradnji pruge od Valjeva do Loznice je završni rad autorke Ivane Pavlović na Master studijama novinarstva na Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Jubilarni 10. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, koji će biti održan od 8. do 15. maja 2017. godine, biće podeljen u 11 programskih celina: Srpski takmičarski i revijalni program selektovao je Marko Grba Singh, a za Međunarodni takmičarski, kao i lane, pobrinuo se Greg Di Kjur. Najveća novina jeste da će u vreme trajanje Beldocs-a u Beogradu biti održan i Beldocs market koji će otvoriti vrata svojim emiterima, kako bi prodavali svoje filmove i kako bi se otvarale nove mogućnosti za filmske dokumentariste. Festival su podržali pored Evropske unije i Fondacije za otvoreno društvo, Filmski centar Srbije, Austrijski kulturni forum, Izraelska ambasada, Gete institut, Švedska ambasada, AlJazeera Balkan i MEDIA desk Srbija.

Informativna služba

Dokumentarnog film

„Sto godina iščekivanja“

 

Related posts

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu