22. jula 2019.

Kućni ljubimci i uredan dom zajedno su mogući…

Uklanjanje dlaka, prljavštine i bakterija može biti mukotrpan posao kada u kući živimo sa kućnim ljubimcima. Iako deluje nemoguće, ipak je, uz nekoliko pravih saveta, moguće održavati higijenu doma sa životinjom u njemu.

Koristite presvlake

Izaberite presvlake za kauč, fotelje i krevete, od onih materijala koji se lako peru i čiste od životinjskih dlaka. Na tej način ćete lako moći da istresete i operete presvlake, a da nameštaj ostane čist.

Kupanje jednom nedeljno

Iako je ovo nekim ljubimcima neprijatno iskustvo, redovnim kupanjem se uklanjaju bakterije i prljavština sa njihovog krzna. Ukoliko gajite mačku koja često izlazi napolje, možete joj krzno brisati krpom natopljenom mlakom vodom.

Nabavite ćebe za ljubimca

 Dobra ideja je da nabavite ljubimcu ćebe koje će se uklapati u interijer vašeg doma. Ćebence možete jednom nedeljno oprati, te tako uništiti bakterije, prljavštinu i dlake.

Sredstva za uklanjanje mrlja i neprijatnih mirisa

Kako biste uklonili neprijatne mirise i fleke, ali i ubili bakterije koje se nalaze u tepihu, mogu vam pomoći razni preparati i sprejevi koje možete nabaviti u svakom bolje opremljenom pet shopu, ali je vrlo efikasno i najobičnije sirće pomešano sa toplom vodom. Dovoljno je da preparat odstoji nekoliko minuta, kako bi se neutralisali mirisi i uklonile fleke.

Pomoć ručnog usisivača

Najnepristupačnija mesta, poput uglova kauča i između stepenika, najlakše ćete očistiti uz pomoć ručnog usisivača ili onog sa dugim crevom. Vrlo je važno da se ti delovi redovno čiste, kako se bakterije ne bi razmnožavale i sakupljalo još više prljavštine.

Osim ovoga, svaka kuća ima neku četku za uklanjanje dlaka sa odeće koja je vrlo dobro rešenje za brzinsko skidanje dlaka, kako sa odeće, tako i sa nameštaja.

VOLITE ŽIVOTINJE!

Nemojte misliti da su one najveći izvor prljavštine u vašem domu. Poneka dlaka nikoga nije ubila, a životinja vam svakodnevno na milion i jedan način može ulepšati život i biće vam doživotno verna i zaljubljena u vas. Na posletku, ženska torba, novčanici, mobilni telefoni i još mnogo toga oko nas, daleko su veći izvori prljavštine, bakterija i mikroorganizama, a da toga nismo ni svesni.

Napisala prijateljica sajta: Cat lady

Related posts

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu