20. maja 2019.

N A R E D B A sa sednice Štaba za vanredne situacije

Na održanoj cednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva 05. avgusta 2017. doneta sledeća naredba:

N A R E D B A

1. NALAŽE SE JAVNIM PREDUZEĆIMA: JKP „VODOVOD VALJEVO“ VALJEVO, JKP „VIDRAK“ VALJEVO I JP „KOLUBARA“ VALJEVO, STAVLJANJE SLUŽBI U STANJE PRIPRAVNOSTI, KAKO BI SE UMANJILE POSLEDICE NASTALE DUGOTRAJNOM SUŠOM I VISOKIM TEMPERATURAMA.

2. NALAŽE SE JKP „VODOVOD VALJEVO“ DA ODMAH ZAPOČNE SA SNABDEVANJEM UGROŽENIH PODRUČJA VODOM I PO POTREBI POSTAVI REZERVOARE ZA VODU.

3. U CILJU SMANJENJA POTROŠNJE VODE ZA PIĆE, KAKO NE BI DOŠLO DO RESTRIKCIJA, ZABRANJUJE SE KORIŠĆENJE VODE ZA DRUGE POTREBE (ZA PRANJE ULICA I ZALIVANJE JAVNIH I ZELENIH POVRŠINA I BAŠTI).

4. NALAŽE SE KOMUNALNOJ POLICIJI I INSPEKCIJI DA POJAČAJU INSPEKCIJSKI NADZOR, PREVENTIVNO VRŠE OBILAZAK I KONTROLU KORIŠĆENJA VODE I PREDUZMU ADEKVATNE MERE NA OTKLANJANJU UOČENIH NEPRAVILNOSTI.

5. NALAŽE SE JKP „VODOVOD VALJEVO“ DA RAZMOTRI MOGUĆNOST RESTRIKCIJA U DISTRIBUCIJI I POTROŠNJI VODE.

6. NALAŽE SE GRADSKOJ UPRAVI GRADA VALJEVA DA INTENZIVIRA RAD MESNIH KANCELARIJA NA UGROŽENOM PODRUČJU.

7. NALAŽE SE POVERENICIMA CIVILNE ZAŠTITE U NASELJENIM MESTIMA KOJA SU UGROŽENA SUŠOM DA PREDUZIMAJU NEPOSREDNE MERE ZA UČEŠĆE GRAĐANA U SPROVOĐENJU MERA I ZADATAKA CIVILNE ZAŠTITE I LIČNE, UZAJAMNE I KOLEKTIVNE ZAŠTITE.

8. RAZMOTRITI MOGUĆNOST IZGRADNJE PREGRADA NA VODOTOKOVIMA DRUGOG REDA U CILJU STVARANJA MINI AKUMULACIJA ZA VODOSNABDEVANJE, GAŠENJE POŽARA I ZAŠTITA OD POPLAVA.

U Valjevu, 05.08.2017. godine
KOMANDANT ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA VALJEVA Dr Slobodan Gvozdenović

Štab će zasedati u narednom periodu.

Related posts

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu